UFO iyonizer teknolojisi ile soğutma pazarında

UFO iyonizer teknolojisi ile soğutma pazarında Infrared teknolojisiyle ısıtma sağlayan UFO, şimdi de iyonizer teknolojisi ile soğutma pazarına girdi. İyonizer teknolojisi ile soğutan fan grubunu pazara sunan UFO'nun, Air Technology ürünleri, dağlarda ve şelalelerde bulunan negatif iyonların insanlara olumlu etkileri düşünülerek tasarlandı.

UFO Air Technology, havadaki artı yüklü alerjen bakteri ve kirleri çekerek topluyor ve büyüyerek havada asılı kalamayacak kadar ağırlaşan bu moleküller ve partikülleri çökerterek solunum ortamından uzaklaştırıyor.

UFO Air Technology grubu, Soğuk Buharla Serinleten Portatif Vantilatör, Portatif İyonizerli Ferahlatıcı Vantilatör ve iki ayrı modelde İyonizerli Ferahlatan Kule Vantilatörden oluşuyor.

UFO Yönetim Kurulu Üyesi Abdullah Yeşil, düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmada, yeni ürünün klimalara göre yüzde 95 enerji tasarrufu sağladığını belirtti.

Fanların ömürlerinin ortalama bir sezon olduğuna işaret eden Yeşil, “Her yıl ortalama 2 bin 500 kamyon dolusu fan Türkiye pazarına giriyor. Bizim ürünümüzü 5-6 yıl kullanılacak şekilde tasarladık ve böylece her yıl çevreyi 2 bin 500 kamyonluk fandan kurtarmış oluyoruz” dedi.

Uzaktan kumandalı ve çok sessiz çalışan UFO Air Technology ürünlerinin 3 ayrı hız fonksiyonu bulunduğunu, 45 vattan 100 vata kadar yükseltilebildiğini anlatan Yeşil, ürünlerde soğuk buhar özelliği ve iyonizer özelliği bulunduğunu kaydetti.

Yeşil, “Bu ürünlerde negatif iyon özelliği var. Negatif iyonlar insan sağlığı için faydalıdır. Pozitif iyonların aksine negatif iyonlar zihinsel rahatlama sağlar, kan basıncını düşürür, çarpıntıyı azaltır, kılcal damarları genişletir, astım ve bronşit tedavisinde faydalıdır, stres ve depresyonu azaltır, uykusuzluğu azaltır ve yaşlanmaya karşı pozitif etkisi vardır. Biz bundan sonra bütün ürünlerimizde bu sistemi kullanacağız” dedi.

360 BİN ADET ÜRÜN PLANLAMASI YAPTIK

Konuşmasının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Yeşil, bu sektöre yeni girdiklerini ifade ederek, “360 bin adet ürün planlaması yaptık. Bayiler kanalıyla satışları bitirdik. 20-25 milyon dolar beklentimiz var” diye konuştu.

Türkiye pazarında 1,5-2 milyon adet fan satıldığına ve bunların ömrünün ortalama bir sezon olduğuna işaret eden Yeşil, “Bizim ürünümüzün ömrü 5 yıl. Bizim sektöre girmemizle bundan sonra bu rakam 1 milyonun altına düşecek” diye konuştu.

Yeşil, ürünlerin fiyatının ise 90 YTL ile 149 YTL arasında değiştiğini, ortalama fiyatın 110 YTL olduğunu söyledi. 6 yıldır havanın temizlenmesi ve soğutulmasıyla ilgili Ar-Ge çalışmaları yaptıklarını aktaran Yeşil, araçlar için de önümüzdeki yıl üretim planları olduğunu belirtti.

Yeşil, bir başka soruya karşılık da “İyon jeneratörleri dünyada ameliyathanelerde, endüstriyel ortamlarda kullanılıyordu ve 2 bin avro gibi yüksek fiyatlara satılıyordu. Biz bunu 100 YTL'ye satılan fanın içine koyup herkesin ulaşabileceği ürünler haline getirdik” dedi. Yeşil, bu konu ile ilgili 350 bin kitap bastırıp halka ücretsiz dağıtacaklarını da kaydetti.

AA


Konular