Yeni tutku: Dokunmatik ekran

iPod’unuza dokunarak dinlediğiniz şarkıyı değiştirebilir; iPhone’unuzdaki sanal klavye ile fotoğrafınızı yakınlaştırıp uzaklaştırabilir; iPad’inizle bir kitabın sayfalarını çevirebilirsiniz... Peki ya iMac’inizle?

Patentlyapple.com’da yer alan habere göre; Apple, multi dokunmatik bir ekranla tüketicilerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor.

Alınan patent, standart bir iMac’e eklenebilecek sensör serileri oluşturdu. Bir hızölçer içeren seriler, ekranın açısını tanımlayarak monitörün çözünülürlüğünü ve yönelimini tanımlayarak gösteriyor.

Bu yeniliğin klavye ve mouse kullanımını bitirmesine kesin gözüyle bakılıyor.

SİSTEME YENİ BİR ARAYÜZ EKLENECEK

Apple’daki mühendisler, bazı Mac bilgisayar ve laptop modellerinde, iPhone ve iPad’de kullanılan basit ve ulaşılabilir sisteme benzeyen bir arayüz yerleştirilebileceğini belirtiyor.

iOS sisteminin basitliği, dosya bulmak ya da kaydetmek gibi işlemleri bile zor yapan insanlar için büyük kolaylık sağlayacak. Ancak yeni bir masaüstü kullanıcı arayüzü oluşturmak çok zor ve uzun zaman alacağından, o süreyi kısaltmak için OS X üzerine iPhone OS sisteminin bir katman olarak yerleştirilmesi de mümkün.

Konular