Doğalgaz nedir?

Doğal Gazı Nasıl Bilirsiniz?

Doğal gaz her türlü yakıttan çok daha ekonomiktir.

Depolama, nakliye, peşin ödeme zorluklarıyla karşılaşılmaz. Doğal gazı önce alır, rahat rahat kullanır sonra ödersiniz. Kullandıktan sonra kül, kurum, is gibi atıklar bırakmadığı için ekstra masraf çıkarmaz.
Doğal olarak cebinizi yakmaz.

Doğal gaz diğer yakıtların aksine her an kullanıma hazırdır. İstediğiniz zaman eviniz ısınır... İstediğiniz zaman sıcak su elinizin altındadır... İstediğiniz zaman ocağınızda yemeğiniz pişer... Doğal gazla çalışan kazanların kontrolü diğer kazanlara göre çok çok kolaydır. Kazanların işletilmesinde insan faktörü çok daha azdır. Doğal gazla en dengeli ve en konforlu ısınma gerçekleşir. Doğal gaz yöneticiler için de çok rahattır. Doğal gaz kullanan apartmanlar 1 birim doğal gazla yüzde 90 verim alırlar, sürekli bu konforu yaşarlar.
Doğal olarak ekstra masraf çıkarmaz,
başınızı ağrıtmaz...

Doğal gaz dışında, kömür ya da sıvı yakıtlı soba kullanılan konutlarda ısıtma tek merkezden olur. Bu nedenle ısı ve enerji kaybı gerçekleşir ve verim düşer. Kömürlü kalorifer kazanlarında yüzde 40 düzeyindeki ısı, doğal gaza geçildiğinde yüzde 74' lere çıkar. Doğal gaz az az yakılır, çok çok ısıtır. Akaryakıtta 3 birim kullanmak yerine doğal gazın 1 birimi gürül gürül yanar, en yüksek verimi sağlar.
Doğal olarak bütçeleri idareli kullanır.

Kışın ortasında, Malatya'nın ayazında diğer yakıtlar hiç hesapta yokken bitebilir. Tam ocakta yemek varken ya da banyo yaparken tüp biter, insanı sinir eder. 1 birim doğal gazı çok çok ucuza alırsınız, bol bol kullanırsınız.
Doğal olarak zaman kazandırır.

Kömür, odun, fuel oil gibi yakıtlar kullanıldığında havamız kirlenir oysa doğal gaz yandığı zaman havayı kirleten kül, karbonmonoksit ve kükürt bileşikleri gibi atık maddeleri oluşturmaz, çevremizde asit yağmurunu sebep olmaz. LPG, doğayı 6 kat daha fazla kirletirken doğal gaz gökyüzünün ve çevrenin dostudur. Malatya'ya doğal gaz gelmeden önce havamızın ne kadar kirli olduğunu hepimiz biliyoruz. Ama doğal gaz geldikten sonra Malatya'nın havası hızla temizlenmeye başladı. Çünkü doğal gaz havayı kirletmez, hayatı zehir etmez.
Doğal olarak temiz nefes aldırır.


Konular