187 doğalgaz arıza

187 Doğalgaz acil servisleri, Bağlı müdürlüklerde Şebeke Şefliği, Bakım Onarım ve Acil Kazı Şefliği 24 saat güvenli ve kesintisiz hizmet verilmektedir.


Sistem nasıl işletiliyor?
Ana kumanda birimine gelen ihbarlar, İhbar Kayıt Sistemi (IKS) yardımıyla işlenmektedir. Ana kumanda merkezinden yapılan tüm telefon ve telsiz görüşmeleri ses kayıt sistemleri yardımı ile kayıt altına alınmaktadır. Bu kayıtlar her hangi bir sorun olması halinde yeniden dinlenebilmektedir. Arayan abonenin tesisat numarası, adı, soyadı, telefonu gibi bilgiler kullanılarak abonenin adresi tespit edilmekte ve ihbar bu adres bilgisi ile ilgili işletme şefliğine bildirilmektedir. Bu kriterlerin hiç biri ile abonenin adres verisine ulaşılamaz ise, adres bilgisi manuel olarak ana kumanda operatörleri tarafından girilmektedir.

İhbar Kayıt Sistemi’ne girilen ihbarlarla ilgili her hafta düzenli rapor alınmaktadır. İhbarı alan şeflikteki Doğalgaz Acil 187 ekipleri hızlı bir şekilde bildirilen adrese giderek müdahalede bulunmaktadırlar. Arıza giderildikten sonra tekrar Alo 187'yi arayan doğalgaz acil ekipleri, ilgili ihbarın giderildiğini haber vermektedirler.



DİKKAT! Doğalgaz çürük sarımsağa benzer bir koku vermektedir. Böyle bir koku hissedildiğinde vatandaşların paniğe kapılmayıp derhal Alo 187'yi aramaları gerekmektedir. Ekipler gelene kadar ev içerisinde doğalgaz kullanılmasını engelleyecek şekilde tüm vanaların kapatılması, pencerelerin açılması, eğer koku çok fazla ise Elektrik düzenine karışılmaması emniyet açısından alınması gereken önlemlerdir. En kısa zamanda eve ulaşacak olan ekiplerimiz gerekli müdahaleyi yaparak sorunu çok seri bir şekilde çözeceklerdir.


Konular