doğalgaz

Doğalgaz cihazlarının verimli kullanılması için öneriler

Doğalgaz Cihazlarının Verimli Kullanılması için Öneriler Doğalgaz ile çalışan cihazlar, işletme(çalıştırma) maliyetlerini azaltırlar. Çünkü doğalgaz diğer yakıtlara oranla en ucuz ve verimli yakıttır. Bununla birlikte doğalgazın verimli kullanılabilmesi için bazı kurallara uymak gerekir. Ev ısıtması, sıcak su eldesi ve pişirmede doğalgazın verimli kullanılabilmesi için verebileceğimiz öneriler şunlardır:

Ev Isıtması:

Doğalgaz Ve Kombide Kullanımında 12 altın öğüt

* PROJE SERTİFİKALI OLSUN: Projelerinizi ve tesisatlarınızı mutlaka sertifikalı firmalara yaptırın.

* BACALIYSA YERİNE DİKKAT: Evsel ısınmada, yanma için gerekli havayı dışarıdan alan, yanmış gazı da dışarı atan hermetik tip cihazlar kullanılıyorsa, bunlar dış atmosfere duvarı olan banyo, tuvalet, mutfak, yatak odaları gibi yerlere yerleştirilmeli. Bacalı cihazlar ise yanma için gerekli havayı bulundukları ortamdan alıp yanmış gazları uygun bir baca vasıtasıyla dışarı atarlar. Bacalı cihazlar 8 metreküpten küçük hacimli yerlere yerleştirilmemelidir. Hacimleri ne olursa olsun bacalı cihazlar mutfak, yatak odası, banyo, tuvalet gibi yerlere tesis edilemezler.

187 doğalgaz arıza

187 Doğalgaz acil servisleri, Bağlı müdürlüklerde Şebeke Şefliği, Bakım Onarım ve Acil Kazı Şefliği 24 saat güvenli ve kesintisiz hizmet verilmektedir.


Sistem nasıl işletiliyor?

Doğalgaz nedir?

Doğal Gazı Nasıl Bilirsiniz?

Doğal gaz her türlü yakıttan çok daha ekonomiktir.

Depolama, nakliye, peşin ödeme zorluklarıyla karşılaşılmaz. Doğal gazı önce alır, rahat rahat kullanır sonra ödersiniz. Kullandıktan sonra kül, kurum, is gibi atıklar bırakmadığı için ekstra masraf çıkarmaz.
Doğal olarak cebinizi yakmaz.

Doğalgaz Tasarrufu

Dünya üzerindeki birincil enerji kaynaklarının hızla tükenmesi üzerine gelişmiş ülkeler başta olmak üzere tüm ülkeler enerji ihtiyaçlarını kontrol altına alma ve enerjiyi etkin kullanma yöntemleri geliştirmişlerdir. Ülkemizde de; başta sanayi ve konut sektörlerinde olmak üzere, enerji tüketimleri her geçen yıl artmaktadır. Konutlarda kullanılan enerjinin büyük bir kısmı ısıtma ve soğutma amaçlı olarak tüketilmektedir. Söz konusu bu enerjinin; etkin kullanılması, ısı yalıtımı ile sağlanabilir.

1-Isı yalıtımı nedir?