Bu Da Samsung'un Tableti

Son dönemde duyurduğu güçlü akıllı telefonları ile adından söz ettiren Güney Koreli üretici, özel bir tablet bilgisayar konusunda da çalışmalarını nihayete erdirmiş.

iPad'in gelişi ile yeniden çizilen ve daha da kızışan tablet bilgisayar pazarına gün geçmiyor ki yeni bir oyuncu dahil olmasın. Mobil pazarının önde gelen isimlerinden Samsung'un tablet projesine dair detaylar Twitter'da ortaya çıktı. Samsung'a ait resim bir Twitter hesabında yayınlanan bir görsel ve sonrasında verile bilgiler her şeyi açık bir şekilde ortaya koyuyordu.

Samsung Galaxy Tab isimli yeni cihaz, 7 inçlik ekrana sahip Android tabanlı bir tablet bilgisayar. Android 2.1 Eclair yüklü olduğu belirtilen ve bir görsel yayınlanan cihaz TouchWiz kullanıcı arayüzüne sahip olacak. Samsung Galaxy Tab'a dair detayları, cihazın adından yola çıkarak biraz tahmin edebilmek mümkün aslında. (Neden Samsung Galaxy S) Muhtemelen tablette de Samsung'un 1 GHz'lık Hummingbird işlemcisini ve PowerVR SGX540 grafik işlemcisini görebileceğiz.

Konular