Yepyeni tasarım ürünleri kullanıcılarına tanıtıldı

Autodesk’in, Yapı Tasarımı, Mekanik Tasarım ve İmalat sektörlerine yönelik yeni ürünleri, Autodesk Türkiye dağıtımcısı Sayısal Grafik tarafından organize edilen bir etkinlikle kullanıcılara tanıtıldı.

Autodesk ve SAYISAL GRAFIK’in evsahipliğini yaptığı ve İstanbul Harbiye Askeri Müze’de gerçekleştirilen bu organizasyonda katılımcılar, AutoCAD 2011 ve Autodesk 2011 ürün ailesi ile gelen yenilikleri ve bu yeniliklerin tasarım ve üretim süreçlerine sunduğu sınırsız fırsatlar dünyasını keşfettiler.

Tasarımla Daha İleri

18 yıldır Autodesk’in katma değerli dağıtıcısı olan SAYISAL GRAFİK ve Autodesk’den konuşmacıların, akademik sunumların, teknik ürün gösterimlerinin ve kullanıcı örneklerinin yeraldığı yarım günlük toplantıda katılımcılar, fikirleri daha tasarım aşamasındayken, gerçek dünyada üretilmişcesine görmenin, analiz etmenin ve simülasyonunu gerçekleştirmenin nasıl mümkün olduğuna ve çalışma süreçlerine neler katabileceğine tanıklık ettiler.

Önce genel oturum ile başlayan etkinlik, 2 paralel oturum ile devam etti. Zafer Salonunda, mimar, inşaat mühendisi, tesisat mühendisi gibi yapı profesyonelleri ağırlanırken, İnönü Salonu’nda makine, kalıp, otomotiv, endüstriyel ürün tasarımı gibi imalat sektörünün profesyonelleri ağırlandı.

Mekanik Tasarım ve İmalat

Mekanik tasarım ve imalat sektörü profesyonelleri Autodesk Inventor 2011 ve diğer Autodesk Sayısal Modelleme çözümlerinin devrim yaratan tasarım kapasitesini tecrübe ettiler. Sayısal Modelleme ile ürünlerinini geliştirmek için gerekli olabilecek fiziksel prototiplerin sayısını azaltarak, zaman ve para tasarrufu sağlamanın, böylece ürün maliyetlerini düşürerek, pazara daha yenilikçi ve rekabetçi ürünler sunmanın nasıl mümkün olduğunu gördüler.
Yapı Tasarımı

Yapı tasarımı profesyonelleri, Autodesk Teknik Danışmanı Emmanuel Di Giacomo’nun sunumu ile Autodesk 2011 ürün ailesini ve Autodesk’in BIM (Yapı Bilgi Sistemi) çözümlerine getirdiği yenilikleri derinlemesine izleme şansı buldular. Giacomo, BIM ile (Yapı Bilgi Sistemi), tasarım kararlarının sonuçlarını binayı inşa etmeden önce daha detaylı görmenin, bina performansını analiz etmenin ve böylece maliyetli hataları önlemenin nasıl mümkün olduğunu aktardı. Autodesk BIM çözümlerinin çalışma sürecine katkıları ise, kullanıcılar
Y. Mim. Orçun Ersan (ACE Mimarlık) ve Mim. Erdinç Çiftçi (TOCA Mimarlık) tarafından aktarıldı. Yeşil Binalar ve Bina Performans Analizi konusunda uzman olan ve Autodesk Ecotect kullanan Yrd. Doç. Dr. Gülsu Harputlugil de diğer bir konuşmacı olarak sektör temsilcileri ile buluştu.

Konular