Vodafone 'bip' sesinin kaldırılmasını istedi

Vodafone, operatör değişimini abonelere bildirmek üzere zorunlu olan "bip" sesinin prestiji sarstığı gerekçesiyle kaldırılmasını istedi

Vodafone, operatör değişimini abonelere bildirmek üzere zorunlu olan "bip" sesinin kaldırılmasını istedi. Vatandaşların kendilerini arayan kişiye önce "bip" sesinin verilmesinin prestijini sarstığını, bu nedenle numarasını taşımak istemediğini savunan Vodafane, ayrıca bu sesi duyan vatandaşların konuşma yapmaktan çekindiğini ileri sürdü. Ulaştırma Bakanlığı ve Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'na (BTK) bir rapor sunan Vodafone yönetimi, cep telefonu sektöründe abone sayısındaki artışın devam etmesine karşın, sektörde ciddi sorunlar yaşandığını bildirdi.

'VATANDAŞ KONUŞMAK İSTEMİYOR!'
Sektörde rekabetin oluşması için 2008'de başlayan, vatandaşların cep telefonu numarasını değiştirmeden operatörünü değiştirmesine imkan veren numara taşıma uygulamasına da itiraz eden Vodafone, numarasını taşıyan abonelerin telefonlarının aranmasında verilen uyarı sesinin (bip) kaldırılmasını istedi. Yıllardır hizmet aldığı cep telefonu operatörünü değiştiren vatandaşların, kendisini arayanların "bip" sesiyle uyarılmasından rahatsız olduğunu bildiren Vodafone, vatandaşların bu sesi "prestij kaybı" olarak gördüğünü bildirdi.

BTK: UYARI KALDIRILAMAZ
Her yöne tarifeleriyle konuşma ücretlerinin düştüğü ve eskisi gibi başka operatörleri arama ücretinin yüksek olmadığına dikkat çeken Vodafone raporunda, "bip" sesi nedeniyle insanların konuşmaktan kaçındığı ileri sürüldü. BTK yetkilileri ise vatandaşların mağdur edilmemesi için yapılan uyarının kaldırılmasının mümkün olmadığını söylediler. Raporda ayrıca sektörde oluyan kâr dengesizliğinin diğer operatörleri zorladığına da dikkat çekildi.

Konular