güneş enerjisi

Güneş enerjisi ile çalışan uçak, 2011'de dünyayı gezecek

Dünyanın ilk güneş enerjisiyle çalışan uçağının 2011'de dünya turuna çıkacağı, projenin sponsorları tarafından Çin'de açıklandı. Alman-Çin Ortaklığı Bankası sponsorluğundaki proje hakkında bilgi veren bankanın yetkilisi Cin Say, uçağın yalnızca güneş enerjisiyle çalışacağını ve 2011 yılında her kıtaya bir kere inerek 30 günde dünyayı gezeceğini söyledi.

Doğalgaz yerine güneş enerjisi

Alman firmasınca üretilen teknolojiyle ısınma ve sıcak su ihtiyacı güneş enerjisiyle karşılanıyor.Sistem kapalı havalarda bile çalışıyor.

Alman firmasınca üretilen ve Türkiye'ye de getirilen bir sistemle konutların kış aylarında ısınması tamamen güneş enerjisiyle gerçekleştiriliyor.

Alman Wolf firmasının Türkiye Distribütörü iş adamı Siracettin Tayfur, yaptığı açıklamada, Alman Ekonomi Bakanlığının yaptığı bir araştırmada, bu hızla karbondioksit salınımının devam etmesi halinde dünyanın yaşanabilir olmaktan çıkacağının tespit edildiğini söyledi.

Enerji Bakanlığı güneş ışığından elektrik enerjisi üretimi için TEŞVİK hazırlıyor

Türkiye'nin en fazla güneş enerjisi alan bölgesi Güneydoğu Anadolu Bölgesi. Bunu Akdeniz Bölgesi takip ediyor.

Su, rüzgar, jeotermal gibi yenilenebilir enerji kaynaklarına güneş enerjisini katarak, Türkiye'nin diğer Avrupa ülkelerine göre avantajlı olduğu güneş potansiyelini elektrik üretimi için kullanma yolunda çalışmalar hız kazandı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, rüzgar enerjisi yatırımlarındaki atağın ardından, güneş enerjisinin yatırıma dönüşebilmesini teminen, güneş enerjisinden elektrik üretimi için bir 'yol haritası'' hazırladı.

Güneş Enerjisinden Elektrik Üretimi

Dünya'nın en büyük güneş paneli üreticisi SHARP Solar'ın Türkiye'deki tek temsilcisi olan FORE Enerji, temiz enerji kaynakları ile gündeme gelecek sürdürülebilir yaşam modellerinin çözümlerini üretiyor.

Küresel iklim değişikliği sürecinde Türkiye'nin yakın zamanda yaşayacağı enerji problemlerine çözüm olarak 4E (Enerji/Ekoloji/Ekonomi/Eğitim) konsepti ile üretilen projelerde elektrik enerjisinin doğal kaynaklardan üretilmesi hedefleniyor.