Kombi

Kombi Bakımında Dikkat edilecek noktalar

Ev, iş yeri v.b. yerlerin ısınmasında kullanılan kombi cihazları uzun süredir çalıştırılmadığından, kontrol ve bakım yapmadan önce çalştırılması cihazın performansını ve ömrünü olumsuz yönde etkileyebilir. Kombi cihazı çalıştırılmadan önce cihazın ve tesisatının kontrol ve bakımı yapıldıktan sonra cihazı devreye alınması önerilir. Bunun nedeni cihazın verimli çalışması, performansını koruması, yakıt tasarrufu, oluşabilecek arızaları önceden tespit etme ve bu arızalardan kaynaklanan tamir masraflarını ortadan kaldırmak olarak sıralanabilir.

Doğalgaz Ve Kombide Kullanımında 12 altın öğüt

* PROJE SERTİFİKALI OLSUN: Projelerinizi ve tesisatlarınızı mutlaka sertifikalı firmalara yaptırın.

* BACALIYSA YERİNE DİKKAT: Evsel ısınmada, yanma için gerekli havayı dışarıdan alan, yanmış gazı da dışarı atan hermetik tip cihazlar kullanılıyorsa, bunlar dış atmosfere duvarı olan banyo, tuvalet, mutfak, yatak odaları gibi yerlere yerleştirilmeli. Bacalı cihazlar ise yanma için gerekli havayı bulundukları ortamdan alıp yanmış gazları uygun bir baca vasıtasıyla dışarı atarlar. Bacalı cihazlar 8 metreküpten küçük hacimli yerlere yerleştirilmemelidir. Hacimleri ne olursa olsun bacalı cihazlar mutfak, yatak odası, banyo, tuvalet gibi yerlere tesis edilemezler.

KOMBİ CİHAZI SATIN ALIRKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR

Araştırmacı olunuz. Tüm firmaların kombi cihazları ile ilgili yetkililerden veya bayilerinden tatmin edici bilgiler alarak cihazları tanıyın.

Araştırmacı olunuz. Çevrenize, dost ve akrabalarınıza, kısaca kombi cihazı kullanan tanıdıklarınıza sorunuz. Şikayet ve övgülerine dikkat ediniz.

Araştırmacı olunuz. Kombi almaya karar verdiğinizde firmaların satış sonrası hizmetlerini araştırınız. Unutmayınız ki servis ve yedek parça hizmeti olmayan hiçbir mamulden memnun olamazsınız. Firmaların cihazları için verdikleri garanti ve sigortalarını inceleyiniz.